Durf te dromen

In het project ‘Durf te Dromen’ slaan fotografe Patricia Steur en het Stadsmuseum Zoetermeer in samenwerking met de Stichting Jong Perspectief de handen ineen om kinderen die een steuntje in de rug verdienen letterlijk en figuurlijk in ‘the picture’ te zetten.

Empowerment, daar draait het om bij het door het Stadsmuseum Zoetermeer geïnitieerde project ‘Durf te Dromen’. Een maatschappelijk kunstproject, dat aandacht vraagt voor kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben. Centraal staan zes kinderen uit Zoetermeer die een steuntje in de rug verdienen en het meer dan waard zijn om gekend te worden. Zij zijn in de studio van Patricia Steur geportretteerd met hun dromen als leidraad. Het resultaat is een serie spectaculaire metamorfose-achtige portretten waaruit vooral perspectief spreekt. De portretten (1.50 x 1.50 m) worden in het Stadsmuseum Zoetermeer tentoongesteld. Aan de metamorfoses heeft een heel team van professionals meegewerkt.

Van het metamorfose-proces is een korte documentaire film gemaakt door Hermen van de Waal, die eveneens te zien zal zijn op de expositie. ‘Durf te Dromen’ is een interessant en veelzijdig project, dat laat zien hoe zeer kunst een maatschappelijke factor kan zijn en bij kan dragen aan bewustwording.

Soundtrack from Eddie Vedder’s “Into the Wild’ – ‘Rise’Comments are closed.

Return to Top ▲Return to Top ▲